Tag-Archive for » oriental dance «

3x Oriental Dance seminars in Magical Bali, Indonesia by Akasha

This April Akasha brings you Not one, but THREE exhilarating Oriental Dance seminars in Magical Bali – the number one tourist destination in the World! 7 Days in Kuta, Bali, Indonesia include 20 hours of dance training / ample free time in the afternoons and evenings to explore this vibrant holiday town with it’s unbelievable night life.

Quick impressions of my 2009 stay in Bali : ‘Always a smiling face to greet you; rich colors and textures surround you everywhere you turn / Warm, sunny days at the beach sipping on an ice cold local beer / Breathtaking Sunsets and succulent seafood at Jimbaran Bay / Hot sultry nights, dancing at the many clubs and discothèques until the early hours / Ancient temples and mischievous monkeys / Early morning offerings outside little shops / Sunset ceremonies.
Bali takes a piece of your soul for herself and lures you back with the promise of more…’

Workshop content for Seminar 1 and 2: Body logic warm up and cool down techniques [ learn the safe way to warm up and cool down ] / Technique, Strength and Stamina training – tune your instrument / Musicality for dancers – explore your different dance ‘personas’ through creative use of imagery, breath work, gesture, and character-play / Music appreciation and rhythm work, including daily Zagat practice / Putting it all together – the choreography

Every day we will focus on bite size chunks of training and dance information. Keeping the information fresh, fun and manageable, will give YOU, the participants, time to practice and apply what you have learnt, and prepare for the next day’s session. Participants will receive Certificate of attendance at the conclusion of their Seminar.

Schedule for Seminar 1 and 2 will be mailed to participants by 1 April 2011

DATES:
Magic of Bali Oriental Dance Seminar 1 – Start Date: 22 April 2011 End Date: 26 April 2011
Cost: $ 399.00 PAID IN FULL BEFORE 1 APRIL 2011

Class schedule – Morning classes – 20 Hours Dance training:
22 April 2011 – Friday 09h00 to 13h00 [4 hours]
23 April 2011 – Saturday 13h00 to 17h00 [4 hours]
24 April 2011 – Sunday 09h00 to 13h00 [4 hours]
25 April 2011 – Monday 09h00 to 13h00 [4 hours]
26 April 2011 – Tuesday 09h00 to 13h00 [4 hours]

Magic of Bali Oriental Dance Seminar 2 – Start Date: 29 April 2011 End Date: 03 May 2011
Cost: $ 399.00 PAID IN FULL BEFORE 1 APRIL 2011

Class schedule – Morning classes – 20 Hours Dance training:
29 April 2011 – Friday 09h00 to 13h00 [ 4 hours ]
30 April 2011 – Saturday 13h00 to 17h00 [4 hours ]
01 May 2011 – Sunday 09h00 to 13h00 [ 4 hours ]
02 May 2011 – Monday 09h00 to 13h00 [ 4 hours ]
03 May 2011 – Tuesday 09h00 to 13h00 [ 4 hours ]

Magic of Bali Oriental Dance Seminar 2 – Start Date: 22 April 2011 End Date: 30 April 2011
Cost: $ 399.00 PAID IN FULL BEFORE 1 APRIL 2011

Class schedule – Evening classes – 20 Hours Dance training:
22 April 2011 – Friday 7H30pm to 10h00pm [2.5 hours]
23 April 2011 – Saturday 6h30pm to 9h00pm [2.5 hours]
24 April 2011 – Sunday 6h30pm to 9h00pm [2.5 hours]
25 April 2011 – Monday 7H30pm to 10h00pm [2.5 hours]
27 April 2011 – Wednesday 6h30pm to 9h00pm [2.5 hours]
28 April 2011 – Thursday 7H30pm to 10h00pm [ 2.5 hours]
29 April 2011 – Friday 6h30pm to 9h00pm [2.5 hours]
30 April 2011 – Saturday 6h30pm to 9h00pm [2.5 hours]

Non refundable deposit of $100.00 is payable immediately upon booking – and will be refunded ONLY if Akasha is required to cancel the training

Teacher special – book and pay for 5 students and your own training is free.

FLIGHTS and ACCOMODATION ( not included in seminar price )

For information/queries/bookings/payment details contact Akasha: ava@akasha.co.za

BAS Basics by Akasha

BAS Basics workshop @ R120

Time: 9h00 – 10h00
Time: 10h30 – 11h30
Time: 12h00 – 1pm

Studio: Daniel Swanepoel Dance Studio

Address: 65 14th Avenue, Northcliff , Randburg

 

This is an intense, high energy workshop for ALL dance enthusiasts wanting to get out of their selected ‘sandbox’

We work with a heady mix of Oriental / Afro-Brazilian and Rio-style Samba movements, and explore the dance and rhythm dynamics between the different dance styles; how they relate to each other; body visualization and finally how they work together.

Oriental dance has globally recognisable ‘basic’ steps and movement patterns, which, is also found in the dances of North and East Africa / Middle East / Mediterranean. Rich in culture, somewhat steeped in mystery as to it’s origin, this powerful dance with it’s subtle nuances find an instinctive niche within the female shape.

Afro-Brazilian dance was first created by the slaves of Brazil’s colonial era. The mixture of steps and rhythms brought by African slaves, to Brazil/Europe, created a vibrant and colourful mix between the cultures.

Samba – When we think of Samba, we think of feather boas, skimpy outfits and hoards of people dancing down the streets of Rio. Samba styles change from region to region, we will work with Samba Lupe. The beautiful sensual style found in Rio, especially during Carnival time.

By using Afro-Brazilian music [ both drumming only and modern pop mix ] the full potential of this explosive dance comes to light

This is a workshop with a full body workout for ALL LEVELS

Bookings: ava@akasha.co.za